Houtchippen

Groenservice: van snoeihout tot KILOWATT

JENZ houtchipper:

Eind 2010 heeft onze firma een zware JENZ houtchipper in gebruik genomen, waarmee we in staat zijn om het hout dat afkomstig is van snoeiwerken bij onze klanten optimaal te benutten en verder af te zetten naar de houtindustrie en de energiesector.  Het product dat vrijkomt na het chippen van het snoeihout wordt afhankelijk van de kwaliteit ervan, gebruikt als houtchips voor warmteprojecten en WKK’s, of voor de houtspaander industrie.

De Jenz houtchipper wordt aangedreven door een nieuwe Fendt 930 trekker met een vermogen van 300pk en kan hout tot een dikte van 40 cm verwerken met een invoeropening van 1m breed.  De machine is voorzien van een laadkraan die door de machinist vanuit de trekker kan bediend worden.  

Deze toepassing wordt al verschillende jaren gebruikt in de sector van de bosexploitatie.  Onze firma gebruikt deze techniek als één van de eerste hoveniersbedrijven in België.

Eens te meer het bewijs dat de groep Marissen innovatief is en milieubewust meedenkt om alle mogelijke afvalstromen zoveel als mogelijk te valoriseren in hernieuwbare energie.

Heeft u afvalhout uit snoei- of kapwerken ter beschikking, wij bezorgen u graag onze beste voorwaarden, om uw snoeihout om te zetten in Killowatt.