Maaien wegbermen en grachten

Voor het maaien van wegbermen en baangrachten hebben we 3 moderne maaizuigcombinaties ter beschikking. De opzuiging van het maaisel gebeurt via een vijzel waardoor het bloemenzaad de mogelijkheid heeft om terg in de berm te vallen. Door dit systeem wordt het maaisel niet rechtstreeks van op de grond opgezogen maar vliegt het nadat het afgemaaid is in de vijzelbak waarop de aanzuigdarm staat gemonteerd. Hierdoor wordt de fauna en de flora in de berm bevorderd.

Het maaien van taluds of kleine grachtjes kan uitgevoerd worden met een tuinbouwtrekker voorzien van een hydraulische maai-arm die een rijkweidte tot 4 meter heeft.

Vanaf november wordt onze combinatie omgebouwd tot bladzuigcombinatie. De maaibak wordt dan vervangen door een bladzuigmond. De krachtige afzuiginstallatie zorgt ervoor dat de bladkorven in een mum van tijd geledigd worden.
Het grote voordeel van het ledigen van bladkorven op deze manier is dat het bladafval ineens wordt versnipperd door de turbine die voor de afzuiging zorgt. Hierdoor wordt het volume van het bladafval veel kleiner en kunnen er veel meer korven vervoerd worden dan bij het klassieke ophaalsysteem met een vrachtwagen en laadkraan.